Boutique Design Events and Trade Fairs

Amsterdam design studio the Invisible Party designed Student Hotel’s newest property in Delft in collaboration with the brand’s in-house design team. All public areas, workplaces, coworking space Collab, and the in-house restaurant the Commons were created according to circular design principles.

With the multifunctional character and the numerous public functions of the building in mind, the design studio managed to incorporate usability and created a visual link between the Student Hotel and Delft University of Technology without losing sight of the playful character of the brand. Materials, patterns, prints, and shapes have been purposefully designed with a technical theme in mind, from computer grids to aerodynamic shapes.

For the Commons, the design team brought to life a contemporary version of a grand café, meant for locals to enjoy. The large open industrial space with many windows and concrete columns has been given a casual and cozy appearance by implementing classic grand café references. Round shapes, expressive colors, and tactile materials add warmth to the room. By using curtains, industrial chandeliers, plants, and wall-to-wall banquette benches, many different seating areas have been created where guests can dine intimately. The heart of the Commons is the 15-meter-long cocktail bar that also serves as an open kitchen. The eclectic materials and color palette, of recycled plastic tables, sky blue bar stools, burgundy red sofas, and a recycled confetti screed floor ensure that the space is always decorated, even before the tables have been set.

Photos: Courtesy of the Invisible Party

Tags

Digital Edition

Enhance your Boutique Design magazine experience by exploring our interactive digital edition.

Read the Issue  View the Archives
Subscribe to the Digital Edition